БЕЛИ ИРСКИ ПИЈАНИЦИ

White Irish Drinkers

БЕЛИ ИРСКИ ПИЈАНИЦИ

White Irish Drinkers

Жанр: Драма

Година: 2010

Актери: Nick Thurston, Geoffrey Wigdor, Karen Allen, Stephen Lang

Продуцент: John Gray

Visionary Thinking

Дејството на филмот се одвива во 1975 година и следи двајца браќа тинејџери кои живеат на доковите во Бруклин со татко насилник и со мајка која е добронамерна но пасивна. Тие се занимаваат со ситен криминал. Постариот брат Дени осмислува смел план да украдат доволно пари за да можат двајцата да побегнат и тоа за време на хаосот пред претстојниот концерт на „Ролинг стоунс“. Чувствителниот помлад брат Брајан на крајот е соочен со изборот да му остане верен на брат му, со кого дели цврста врска заснована на љубов и омраза, или да го искористи својот уметнички талент како карта за бегство од безнадежната сегашност.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ