ВОЛАНДЕР

Wallander

ВОЛАНДЕР

Wallander

Достапни сезони: 1 | 2

Жанр: Криминалистичка

Година: 2008. -

Актери: Kenneth Branagh,Richard McCabe, Jeany Spark

Продуцент: Kenneth Branagh

Одлична британска адаптација на бестселерот на Хенинг Манкел, еден од најпопуларните скандинавски писатели на криминалистички романи. Кенет Брана одлично се снајде во улогата на полицискиот инспектор. Приказната и понатаму се одвива и е снимена во Шведска, а Брана успеа да ја пренесе скандинавскаta резервираност, додавајќи ѝ го својот суптилен допир, поради што е и награден со БАФТА. Волендер на Брана го запознаваме во потрага по еден сериски убиец...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ