ПРЕМИЕРА НА 5 СЕЗОНА

ВИКИНЗИ

Vikings

ПРЕМИЕРА НА 5 СЕЗОНА

ВИКИНЗИ

Vikings

Достапни сезони: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Жанр: акционен

Година: 2013.

Актери: Travis Fimmel, Clive Standen, Gabriel Byrne, Nathan O'Toole

Продуцент: Michael Hirst

MGM

Годината е 793., а младиот викиншки воин Рагнар Лотброк сонува за тоа да отплови на запад, во водите кои веќе однеле многубројни викиншки истражувачи. Нивниот поглавар Ерл Харалдсон повеќе е заинтересиран за истокот и не сака неговите одлуки да се доведуваат во прашање. Рагнар сепак ќе најде начин за посигурно пловење и пред сите ќе каже дека на запад има огромни богатства. Ќе отплови во тајност, во друштво на малку лудиот бродар Флоки и на својот опасен брат Рол. Со походот и грабежот на еден англиски манастир, Рагнар кај Ерл се враќа со брод полн со злато и сребро...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ