ПРИКАЗНА ЗА ИГРАЧКИТЕ

Toy Story

ПРИКАЗНА ЗА ИГРАЧКИТЕ

Toy Story

Жанр: Анимирани

Година: 1995

Актери: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles

Продуцент: John Lasseter

Disney

Ова е приказна за играчките на малото момче по име Енди, кои оживуваат кога никој не ги гледа. Водачот на играчките на Енди е каубојот Вуди, кого моментално го загрижува преселбата за која се подготвува семејството на Енди. Токму поради преселбата, родителите на Енди одлучуваат да му организираат предвремена прослава на претстојниот роденден, на која тој добива нова играчка, вселенскиот ренџер по име Баз Лајтијар. Баз има мал проблем. Имено, тој не знае дека е играчка, туку мисли дека е вистински вселенски ренџер, кој мора да се врати на својата планета. Баз набргу станува новата омилена играчка на Енди, поради што Вуди "гори"од љубомора...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ