ЦРНА КРВ

There Will Be Blood

ЦРНА КРВ

There Will Be Blood

Жанр: Драма

Актери: Daniel Day-Lewis, Ciarán Hinds, Paul Dano

Продуцент: Paul Thomas Anderson

Miramax

Даниел Плејнвју и неговиот син се независни нафтени магнати кои бараат нафта во Калифорнија на почетокот од 20 век. Им се спротивставува младиот свештеник Ели Сандеј чијашто амбиција е еднаква на нивната. Судирот е центар на едно страшно, мрачно и историско патување во амбисот на лудилото.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ