Дивината

The Wild

Дивината

The Wild

Жанр: Aнимирани

Година: 2006.

Актери: Kiefer Sutherland, Jim Belushi, Eddie Izzard

Продуцент: Steve 'Spaz' Williams

Синот на лавот Самсон, Рајан, многу би сакал да ја види дивината за која често му зборува неговиот татко, местото од каде што тој дошол во зоолошката градина во која се сместени сега. По една нивна кавга во која Самсон му кажува на Рајан дека не знае да рика како вистински лав, Рајан се налутува и заминува, но по грешка завршува во кутии што служат за транспорт на животните назад во дивината. Кога Самсон и нивните пријатели сфаќаат што се случило, тргнуваат да го спасат Рајан. И самиот почеток на патувањето низ улиците на Њујорк (односно, под нив) им е доволно тежок, но кога пристигнуваат во Африка, каде што ги пречекуваат диви животни и вулкан пред ерупција, Самсон и пријателите се изгубени...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ