ПАТОТ НА ЗМЕЈОТ

The Way Of The Dragon

ПАТОТ НА ЗМЕЈОТ

The Way Of The Dragon

Жанр: Акција

Година: 1972

Актери: Bruce Lee, Nora Miao, Chuck Norris, Ping Ou Wei

Продуцент: Bruce Lee

Visionary Thinking

Танг Лунг пристигнува во Рим за да им помогне на роднините да водат ресторан. Тие се изложени на притисок својот објект да го продадат на еден синдикат кој прави сѐ за да го добие тоа што го сака. Меѓутоа, Танг претставува непремостлива пречка за синдикатот кој никако не може да го совлада. Шефот на синдикатот ги носи најдобрите јапонски и европски мајстори на боречки вештини, но Танг нив лесно успева да ги среди. На крајот го ангажира американскиот борец Колт, кој со Танг ќе се соочи во познатиот римски Колосеум.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ