СПАСУВАЧИ

The Rescuers

СПАСУВАЧИ

The Rescuers

Жанр: Aнимирани

Година: 1977.

Актери: Bob Newhart, Eva Gabor, Geraldine Page

Продуцент: John Lounsbery, Wolfgang Reitherman

Disney

Ова е авантура со две храбри глувчиња кои одат на пат кон мочуриштето Девилс Бејоу за да го најдат исчезнатото девојче Пени. Авантурата почнува кога пораката во шише која ја испратила Пени му паѓа во раце на срамежливиот но итар глушец Бербард и на неговата партнерка, агентката Бјанка. Тие двајца ќе мора да ја спасат Пени од рацете на злобната мадам Медуза и од нејзините злобни миленичиња.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ