БОЖИЌНАТА ПЕСНА НА МАПЕТИТЕ

The Muppet Christmas Carol

БОЖИЌНАТА ПЕСНА НА МАПЕТИТЕ

The Muppet Christmas Carol

Жанр: Комедија

Година: 1992.

Актери: Michael Caine, Dave Goelz, Steve Whitmire

Продуцент: Brian Henson

Disney

Приказната на Чарлс Дикенс за божиќните духови, раскажана на начин на кој можат само Мапетите. Оскаровецот Мајкл Кејн е алчниот скржавец Ебенизер Скруџ, кого еден судбински Божиќ го посетуваат духовите од минатото, сегашноста и иднината. Заедно со милиот и скромен Боб Кречит, односно со Кермит и со неговото семејство, духовите ги отвораат очите и срцето на стариот Скруџ и му ја покажуваат вистинската смисла на Божиќ...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ