КНИГА НА ЏУНГЛАТА

The Jungle Book

КНИГА НА ЏУНГЛАТА

The Jungle Book

Жанр: Aнимирани

Година: 1967

Актери: Phil Harris, Sebastian Cabot, Louis Prima

Продуцент: Wolfgang Reitherman

Disney

Могли, момчето што го одгледала глутница волци, се обидува да го наговори мудриот стар пантер Багира да се вратат кај луѓето.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ