СПАСИТЕЛИ

The Incredibles

СПАСИТЕЛИ

The Incredibles

Жанр: Aнимирани

Година: 2004

Актери: Craig T. Nelson, Samuel L. Jackson, Holly Hunter

Продуцент: Brad Bird

Disney

Боб Пар порано бил еден од најголемите суперхерои на светот, спасувал животи и се борел со злото секој ден. Сега, по петнаесет години, Боб и неговата сопруга, поранешна суперхеројка, живеат како и сите други цивили, одгледувајќи ги своите три деца во едно предградие. Најголемите непријатели на Боб сега се здодевноста и поголемата килажа. Сакајќи малку акција, Боб добива таква шанса кога една таинствена порака го носи на еден далечен остров поради некаква супертајна задача.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ