Четирите пердуви

The Four Feathers

Четирите пердуви

The Four Feathers

Жанр: авантура

Година: 2002.

Актери: Heath Ledger, Wes Bentley, Kate Hudson

Продуцент: Shekhar Kapur

Еден млад британски наредник бара да биде ослободен од должност кога дознава дека неговата единствена ќерка тргнува за Судан. Неговите пријатели и свршеницата му праќаат 4 пера, знакот на кукавицата. За да се искупи, тој оди на опасна мисија за спасување на тие што го прогласија за кукавица.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ