ЦАРЕВАТА НОВА ФИНТА

The Emperor's New Groove

ЦАРЕВАТА НОВА ФИНТА

The Emperor's New Groove

Жанр: Aнимирани

Година: 2000

Актери: David Spade, John Goodman, Eartha Kitt

Продуцент: Mark Dindal

Disney

Во едно митско кралство, Изма, алчниот советник на арогантниот млад цар Куско го претвора него во лама. Куско е изгубен во џунглата и неговата единствена шанса да се врати дома е во рацете на добродушниот селанец Пача. Тие двајца мораат да се потпрат еден на друг за да се спасат од оваа неволја и да побегнат од Изма кој сака да ги докрајчи, а разгалениот Куско конечно го гледа светот од друг агол.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ