Чавка

The Crow

Чавка

The Crow

Жанр: Акција

Година: 1995.

Актери: Brandon Lee, Michael Wincott, Rochelle Davis

Продуцент: Alex Proyas

Младиот музичар Ерик Дравен и неговата вереница ги убиваат на ден пред свадбата. Точно година дена по смртта, Ерик станува од гробот со помош на еден таинствен гавран за да ги најде убијците и да ги натера да одговараат за своите злосторства.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ