БРАЌАТА ГРИМ

The Brothers Grimm

БРАЌАТА ГРИМ

The Brothers Grimm

Жанр: Авантура

Година: 2005.

Актери: Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci

Продуцент: Terry Gilliam

Патувајќи од село во село и преправајќи се дека ги заштитуваат тамошните жители од магичните суштества, браќата Јакоб и Вилхелм Грим, познати како Јакче и Вил, се среќаваат со вистинска волшебничка со застрашувачки моќи, па се ставени на искушение. По низа таинствени убиства во шумите во граничното подрачје помеѓу Германија и Франција, властите ги тераат да се позанимаваат со тоа. Браќата мораат да откријат што се случува пред да има нови жртви... или пред тие самите да одат на гилотина.