Ужасот во Амитивил

The Amityville Horror

Ужасот во Амитивил

The Amityville Horror

Жанр: хорор

Година: 2005.

Актери: Ryan Reynolds, Melissa George, Jimmy Bennett

Продуцент: Andrew Douglas

Нововенчаната брачна двојка Кејти и Џорџ Латс купуваат куќа на Лонг Ајленд во која се вселуваат со своите три деца. Кога брачната двојка се обраќа кај свештеникот Делејни да ја благослови куќата, свештеникот доживува неколку непријатности. Куќата ја исполнуваат муви, иако не им е сезона, тој добива мачнини во стомакот и подоцна на рацете му избиваат пликови, по што се обидува да ѝ телефонира на Кејти. Кога доаѓаат до сознанија дека куќата е опседната од демонските духови на поранешните сопственици, се договараат отец Делејни да изведе егзорцизам на куќата. Меѓутоа, во својот обид за борба против злобните духови, отец Делејни ослепува и доживува ментален слом. Набргу семејството Латс за помош се обраќа кај свештеникот Болен.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ