СКАНДАЛ

Scandal

СКАНДАЛ

Scandal

Достапни сезони: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Жанр: Драма

Година: 2012. -

Актери: Kerry Washington, Tony Goldwyn, Henry Ian Cusick, Jeff Perry

Продуцент: Tom Verica

ABC Studios

Вашингтон, центарот на светската политичка моќ и град населен со сомнителни типови од сите можни видови. Таквата почва е многу погодна за скандали, кои секако би било добро да се пикнат што е можно подлабоко под тепих. Тука на сцената настапува Оливија Поуп. Таа завршила право, но не се занимава со правна дејност, туку своето факултетско знаење го употребува за да го искористи правниот систем во својата работа. А тоа е "докторка за скандали“. Тоа значи дека ако во Вашингтон имате каков било проблем кој може да ви го загрози реномето, Оливија и нејзините правнички-образовани колеги ефикасно би ги отстраниле таквите кризи. Нејзиниот тим е составен од заводникот Стивен Финч, десната рака на Оливија, потоа тука е спастрениот и брз Херисон Рајт, хакерот Хак, кој порано бил вработен во ЦИА, детективката Еби Вилан, како и приправничката Квин Перкинс, која е пресреќна што добила шанса да работи за големата Оливија. Г-ца Поуп своевремено работела во канцеларијата на претседателот, а имала и афера со него, со шармерот Фицџералд Грант...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ