Робин Худ: принцот на крадците

Robin Hood: Prince of Thieves

Робин Худ: принцот на крадците

Robin Hood: Prince of Thieves

Жанр: Акција

Година: 1991.

Актери: Kevin Costner, Morgan Freeman, Mary Elizabeth Mastrantonio

Продуцент: Kevin Reynolds

Откако го заробиле Турците за време на крстоносната војна, Робин од Локсли заедно со Маварот Азим бегаат назад во Англија. Кога се враќа дома, Робин открива дека шерифот од Нотингем го убил татко му, па се заколнува на одмазда. Тој се крие во Шервудската шума каде што наоѓа една група одметници на коишто им станува водач и со чијашто помош се обидува да ја исчисти земјата од злото на шерифот.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ