Театар в куќа

Pozorište u kući

Театар в куќа

Pozorište u kući

Достапни сезони: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Жанр: Komedija

Година: 1972. - 1984.

Актери: Vlastimir 'Djuza' Stojiljkovic, Olga Ivanovic, Ljiljana Lasic

Продуцент: Dejan Ćorković

Славната југословенска серија од седумдесеттите, во која се работи за белградското семејство Петровиќ, нивните пријатели, соседи и ликови од секојдневието. Родољуб, Олга и нивниот син Борко живеат под ист покрив со мајката на Олга, г-ѓа Снежана, чијшто најголем проблем е што нејзиниот зет не е отмен човек со педигре. Правникот Родољуб од бабата повеќе го мачи тоа што вози фиќо а не нешто подобро, но затоа пак имаат куќна помошничка Тина, ама само затоа што се работи за студентка која живее кај нив како кираџика.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ