АВАНТУРАТА НА ПРАСЕТО

Piglet's Big Movie

АВАНТУРАТА НА ПРАСЕТО

Piglet's Big Movie

Жанр: Aнимирани

Година: 2003

Актери:  John Fiedler, Jim Cummings, Ken Sansom

Продуцент: Francis Glebas

Disney

Кога на Прасето му кажуваат дека е премало за да им помогне на пријателите да соберат мед, тоа тажно заминува во шумата. Кога сфаќаат дека го нема, на нивните пријатели им е многу жал и тие го земаат неговиот споменар како карта со чија помош ќе го најдат. Набргу сфаќаат дека нивниот мал пријател е голем јунак на многу начини...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ