НЕМА ПОВЛЕКУВАЊЕ, НЕМА ПРЕДАВАЊЕ

No Retreat, No Surrender

НЕМА ПОВЛЕКУВАЊЕ, НЕМА ПРЕДАВАЊЕ

No Retreat, No Surrender

Жанр: Акција

Година: 1986

Актери: Jean-Claude Van Damme, Kurt McKinney, J.W. Fails, Kathie Sileno

Продуцент: Corey Yuen

Visionary Thinking

Џејсон Стилвел е млад ученик по карате кој тренира во училиштето на неговиот татко во Лос Анџелес. Една вечер, по тренингот, училиштето го посетуваат членовите на еден криминален синдикат. Најмениот руски насилник Иван Крачински на татко му на Џејсон му ги крши нозете затоа што одбил да им се придружи. Семејството Стилвел се сели во Сиетл каде што Џејсон има проблеми со прилагодувањето кон новата средина, па постојано го малтретираат локалните силеџии. Во очај, тој го посетува гробот на Брус Ли и бара негова помош. Таа ноќ го посетува духот на Брус Ли и почнува да го тренира. Под негово водство, Џејсон од потпросечен борец станува врвен стручњак за боречки вештини. Џејсон и татко му одат на годишниот турнир во карате со учесници од Њујорк и од Сиетл. По кратко време на натпреварот го прекинува криминалниот синдикат и поставува предизвик дека ниту еден борец од Сиетл не може да го победи Иван. Првите двајца борци Иван лесно ги победува, додека неговиот последен противник, братот на Кели, Ијан, дава импресивен отпор поради што Иван применува валкана тактика за да го победи. Џејсон влетува во рингот и го напаѓа Иван...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ