МЕРИ ПОПИНС

Mary Poppins

МЕРИ ПОПИНС

Mary Poppins

Жанр: Комедија

Година: 1964

Актери: Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson

Продуцент: Robert Stevenson

Disney

Отуѓените господин Бенкс и неговата сопруга Винифред имаат две деца, Џејн и Микаела, кои со своето немирно однесување и со постојаното бегање од дома успеале да ја полудат секоја дадилка до сега. Господин Бенкс заклучува дека на децата им треба многу построга дадилка, па одлучува да побара таква преку огласник. Дознавајќи за тоа, децата составуваат оглас со опис на дадилка каква што би сакале да имаат, но нивните желби не му се по мера на татко им, па тој го кине листот и го фрла во каминот, од каде остатоците се вивнуваат во воздух низ оџакот. Утредента, многу дадилки стигнуваат на разговор кај семејството Бенкс, но еден чуден ветер ги отстранува сите, а на нивно место пристигнува Мери Попинс, спуштајќи се од небото со помош на волшебен чадор...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ