ЏЕКИ БРАУН

Jackie Brown

ЏЕКИ БРАУН

Jackie Brown

Жанр: Акција

Година: 1997

Актери: Pam Grier, Robert De Niro, Samuel L. Jackson

Продуцент: Quentin Tarantino

Miramax

Џеки Браун е стјуардеса која шверцува оружје за Ордел Роби. Кога ја фаќа полицијата, ја тераат да им помогне да го фатат Ордел. Џеки на прв поглед соработува со двете страни, но цело време гледа како да ги надмудри и да избега со пленот.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ