Свет чад

Holy Smoke

Свет чад

Holy Smoke

Жанр: Драма

Година: 1999.

Актери: Kate Winslet, Harvey Keitel, Julie Hamilton

Продуцент: Jane Campion

Патувајќи низ егзотичната Индија, младата Рут Барон копнее по нови искуства и брзо паѓа под влијание на еден харизматичен верски гуру. За да ја извлечат, нејзините родители го најмуваат П. Џ. Вотерс, кој обично решава вакви ситуации. Уверен дека брзо ќе ја врати дома, тој се изненадува кога наоѓа силен противник во своеглавата и интелигентна Рут, која сѐ повеќе го привлекува.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ