ЏОРЏ ОД ЏУНГЛАТА

George Of The Jungle

ЏОРЏ ОД ЏУНГЛАТА

George Of The Jungle

Жанр: Комедија

Година: 1997

Актери: Brendan Fraser, Leslie Mann, Richard Roundtree

Продуцент: Sam Weisman

Disney

Џорџ, кој е одгледан од мајмуните во џунглата, се вљубува во убавата деловна жена Урсула, која го носи во градот да живее како цивилизиран човек. Но Џорџ е носталгичен по својот дом и на крајот мора да се врати во џунглата за да се бори против ловокрадците и да ги одбрани своите пријатели животните, меѓу кои е и Ејп, отмен и интелигентен горила. Со помош на Урсула, Џорџ открива дека љубовта победува сѐ, па го зазема своето место како крал на џунглата...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ