ИГРА НА СМРТТА

The Game Of Death

ИГРА НА СМРТТА

The Game Of Death

Жанр: Акција

Година: 1978

Актери: Bruce Lee, Colleen Camp, Dean Jagger, Gig Young

Продуцент: Robert Clouse

Visionary Thinking

Брус Ли го игра Били Лу, актер од Хонгконг, чии филмови ги полнат киносалите. Неговата девојка Ен Морис е пејачка која исто така е на пат кон славата. Меѓутоа, синдикатот сака Били и Ен да ѝ се придружат на нивната „менаџерска агенција“. Били не сака да биде ничија сопственост и ја одбива понудата, советувајќи ја Ен да го стори истото. Кога се обидуваат со арно да го натераат да се согласи на договорот, тој и понатаму одбива да им се придружи. Кога му порачуваат дека нема да престанат, тој одлучува да ги запре, и тоа засекогаш. Кога се обидуваат да го убијат, тој ја лажира својата смрт, си го менува личниот опис и тргнува против нив, средувајќи ги еден по еден.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ