ТУПАНИЦАТА НА ГНЕВОТ

Fist Of Fury

ТУПАНИЦАТА НА ГНЕВОТ

Fist Of Fury

Жанр: Акција

Година: 1972

Актери: Bruce Lee, Nora Miao, James Tien, Maria Yi

Продуцент: Wei Lo

Visionary Thinking

Кога Чен Зен (Брус Ли) се враќа во Шангај за да се ожени за својата свршеница, дознава дека неговиот учител по боречки вештини, Хуо Јуан Џија, умрел. На погребот се појавуваат јапонските џудисти кои ги навредуваат неговите ученици. Малтретирањето продолжува, а Чен одлучува да го возврати ударот. Притоа ја дознава вистината, дека неговиот учител е отруен по налог на јапонскиот џудо-мајстор, па тргнува во невозможна мисија за одмазда.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ