Малата Ескимка

Eskimoska

Малата Ескимка

Eskimoska

Достапни сезони: 1 | 2 | 3 | 4

Жанр: Aнимирани

Година: 2012. -

Актери: Pavel Krahmalyov, Aleksey Shaparev, Marta Yankilevska

Продуцент: Aleksandra Ruban

Една малечка Ескимка е љубопитно девојче и ѕвезда на цртаниот филм, кој во секоја епизода раскажува за важноста на пријателството и семејството, како и за изненадувањата што ги крие светот. Од една авантура во друга, Ескимката и нејзините најблиски се соочуваат со ситуации од кои нашата херојка секогаш носи по некое ново знаење и искуство.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ