ЕКВИЛИБРИУМ

Equilibrium

ЕКВИЛИБРИУМ

Equilibrium

Жанр: Комедија

Година: 2000

Актери: Christian Bale, Sean Bean, Emily Watson

Продуцент: Kurt Wimmer

Miramax

Во светот на иднината, преку потиснување на чувствата, се елиминирани војните, но забранети се и книгите, музиката и ликовната уметност. Џон Престон е владин агент кој ги спроведува строгите закони и ги уништува оние што се спротивставуваат, но кога прескокнува доза од лекот што ги потиснува чувствата, од човек што го штити режимот, тој станува човек што сака да го сруши.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ