ДРЖАВЕН НЕПРИЈАТЕЛ

Ennemi Public

ДРЖАВЕН НЕПРИЈАТЕЛ

Ennemi Public

Достапни сезони: 1

Жанр: Криминалистичка

Година: 2016. -

Актери: Stéphanie Blanchoud,Jean-Jacques Rausin,Angelo Bison,Clément Manuel

Продуцент: Matthieu Frances

Гај Берангер е опасен убиец на деца, кој е пред крај на својата затворска казна. Неговото пуштање на условна слобода, под надзор на монасите во манастирот „Филсарт“, го кренува блиското село на нозе, но и остатокот од земјата. На повеќето монаси не им се допаѓа тоа што во нивната мирна заедница ќе дојде такво чудовиште, но младиот Лукас искрено сака да верува во неговото искупување. Но, кога едно девојче исчезнува во близина на манастирот, целото село се побунува. Од Брисел пристига една млада инспекторка за да го заштити омразениот Берангер.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ