ЕМА

Emma

ЕМА

Emma

Жанр: Драма

Година: 1996

Актери: Gwyneth Paltrow,James Cosmo,Greta Scacchi

Продуцент: Douglas McGrath

Miramax

Во оваа историска романтична комедија според романот на Џејн Остин, младата Ема се смета за авторитет кога е во прашање љубовта. Со најдобри намери таа се обидува да ги спои своите пријатели, пред сѐ Хариет, која ја спојува со свештеникот Елтон, а својата гувернанта ја запознава со идниот сопруг г. Вестон. Меѓутоа, Ема ни приближно не е толку добар стројник како што си мисли. Таа премногу време поминува во решавањето на туѓите љубовни проблеми, па полека но сигурно сфаќа дека се заљубила во господин Најтли.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ