ЗМЕЈОВИ ЗАСЕКОГАШ

Dragons Forever

ЗМЕЈОВИ ЗАСЕКОГАШ

Dragons Forever

Жанр: Акција

Година: 1988

Актери: Jackie Chan, Samo Hung, Biao Yuen, Pauline Yeung

Продуцент: Sammo Kam-Bo Hung, Corey Yuen

Visionary Thinking

Џеки Ланг е шармантен адвокат кого го најмил безмилосниот гангстер Ху Хсиен Ву, кој ја попречува парницата што ја започнала имотната г-ца Јип. Нејзината жалба се заснова на тврдењето дека хемиската фабрика на Ху ја загадува локалната вода за пиење. Ху, кој произведува дрога во фабриката, не сака да се откаже од профитабилниот бизнис и користи разни незаконски дејства за да го заштити. Џеки ги ангажира своите другари Вонг Феи Хунг и Тунг Так Биао да ја убедат госпоѓица Јип да го продаде својот рибник. Феи Хунг се доселува во соседството на г-ца Јип и се обидува да ја заведе, додека Џеки се фокусира на нејзината привлечна адвокатка. Секако, целиот план паѓа во вода кога Џеки и Феи Хунг навистина се заљубуваат во своите мети и почнуваат да сфаќаат дека Ху е многу злобен човек.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ