ДОКТОР ХУ

Doctor Who

ДОКТОР ХУ

Doctor Who

Достапни сезони: 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Жанр: Научна фантастика

Година: 2005. -

Актери: Peter Capaldi, Jenna Coleman, Matt Smith

Продуцент: Sydney Newman

Тој е вонземјанин и самотник со само нему својствен начин на логичко заклучување, што му дава клучна предност кога светот е во опасност. Но, кога се во прашање меѓучовечките односи, тука е малку во минус. Затоа секогаш има потреба од асистент. Поточно, асистентка. Доктор Ху и неговата помошничка секогаш имаат посебна врска додека патуваат низ времето и просторот и среќаваат разни суштества и ситуации кои е тешко и да се замислат. Серијата привлече многу голем број на обожаватели во текот на годините и со право доби статус на култна научно-фантастична серија.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ