ДИКТЕ

Dicte

ДИКТЕ

Dicte

Достапни сезони: 1 | 2 | 3

Жанр: Криминалистичка

Година: 2012. - 2016.

Актери: Iben Hjejle, Lærke Winther, Dar Salim

Продуцент: Peter Nadermann

Екранизација на криминалистичкиот роман за храбрата и тврдоглава новинарка Дикте Свендсен, која не се откажува од некоја сторија додека не ги добие сите одговори. Нејзината решителност често ја доведува во судир со полицаецот Џон Вагнер, кој мисли дека таа е многу досадна. И покрај тоа, двајцата успеваат да ги решат злосторствата, а по пат и да се справат со предизвиците во своите приватни животи.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ