Продавачи

Clerks

Продавачи

Clerks

Жанр: Комедија

Година: 1994.

Актери: Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti

Продуцент: Kevin Smith

Приказ на еден ден од животот на продавачите чиешто глупирање во работно време дава ново значење на корисничката услуга. Додека се справуваат со постојано непредвидливите купувачи, продавачите успеваат дури и да одиграат партија хокеј на кровот на зградата, да одат на погреб, па дури и да работат на своите љубовни животи. Додека го нема шефот, овие момци се главни, а тогаш сѐ е возможно...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ