ПЕПЕЛАШКА

Cinderella

ПЕПЕЛАШКА

Cinderella

Жанр: Aнимирани

Година: 1950

Актери: Ilene Woods,  James MacDonald,  Eleanor Audley

Продуцент: Wilfred Jackson, Hamilton Luske

Disney

Во едно далечно кралство Пепелашка живее среќно со своето семејство. Откако умира нејзината мајка, татко ѝ повторно се жени за суровата и ладна леди Тремејн. Со неа во семејството доаѓаат и нејзините две ќерки, Дризела и Анастасија. Откако на Пепелашка ѝ умира таткото, злобната маќеа ја претвора во слугинка. Во меѓувреме, принцот низ своето кралство бара девојка за да се ожени со неа и таа со него да го преземе престолот и да владее со далечното кралство.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ