ЧОКОЛАДА

Chocolat

ЧОКОЛАДА

Chocolat

Жанр: Драма

Година: 2000

Актери: Juliette Binoche, Johnny Depp, Judi Dench, Alfred Molina

Продуцент: Lasse Hallström

Miramax

Во едно француско провинциско гратче во 1959 година, мирното секојдневие на набожните граѓани е протресено по доаѓањето на една необична жена по име Вајен, самохрана мајка на девојчето Анук, која по многубројните патувања решила таму да се насели. Таа отвора слаткарница во која нуди чоколадни деликатеси направени според рецептите на древните американски цивилизации. И додека тоа го предизвикува бесот на градоначалникот, грофот Пол де Рејно, Вајен го привлекува вниманието на уличниот музичар Ру.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ