Ловејќи ја Еми

Chasing Amy

Ловејќи ја Еми

Chasing Amy

Жанр: Комедија

Година: 1997.

Актери: Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Ethan Suplee

Продуцент: Kevin Smith

Холден е цртач и автор на еден култен стрип. Тој се заљубува во совршената жена, Алиса, која исто така е авторка на стрип, но открива дека таа е лезбејка. Холден сепак се труди да профункционира неговата врска со Алиса и покрај околностите и мешањето на неговиот најдобар пријател, Банки. Иако Холден знае дека Алиса многу го сака, нејзиното минато би можело сѐ да уништи.

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ