ЛОШИОТ ДЕДО МРАЗ

Bad Santa

ЛОШИОТ ДЕДО МРАЗ

Bad Santa

Жанр: Комедија

Година: 2003.

Актери: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham

Продуцент: Terry Zwigoff

Двајцата измамници Вили и Маркус, преправени како Дедо Мраз и џуџе, патуваат низ земјата за време на новогодишните празници, па се пријавуваат за работа во еден трговски центар, а потоа го ограбуваат на новогодишната вечер. Вили не ја врши својата работа баш во согласност со имиџот што го краси Дедо Мраз. Па, сепак, познанството со една келнерка, која отсекогаш се палела на Дедо Мраз, и со момчето кое сѐ уште верува во божикниот дух, ја започнува неговата емоционална преобразба.