БОЖИЌНА ПРИКАЗНА

A Christmas Carol

БОЖИЌНА ПРИКАЗНА

A Christmas Carol

Жанр: Aнимирани

Година: 2009.

Актери: Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth

Продуцент: Robert Zemeckis

Disney

Ебенизер Скруџ, кого го игра Џим Кери, е огорчен старец што го посетуваат духовите на Божик од минатото, иднината и сегашноста. Духовите го носат Скруџ на патување кое ќе му ги отвори очите и ќе го соочи со вистината што старецот упорно одбивал да ја види. Скруџ мора да го отвори своето срце и да се покае пред да стане предоцна...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ