ДЕДО МРАЗ

The Santa Clause

ДЕДО МРАЗ

The Santa Clause

Жанр: комедија

Година: 1994.

Актери: Tim Allen, Judge Reinhold, Wendy Crewson

Продуцент: John Pasquin

Познатиот комичар Тим Ален е во улогата на Скот Калвин, разведен татко кој очајнички се бори за наклонетоста на својот син. По еден чуден сплет на околности, неговиот живот се менува кога случајно го убива Дедо Мраз. Скот го облекува неговиот костум, па започнува неговата луда животна авантура...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ