НАГОРЕ

UP

НАГОРЕ

UP

Жанр: Aнимирани

Година: 2009

Актери: Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger 

Продуцент: Pete Docter

Disney

Хумористична авантура за 78-годишниот продавач на балони, Карл Фредриксен, кој конечно го исполнува својот животен сон за голема авантура, кога врзува илјадници балони на својата куќа и одлетува за да живее во дивините на Јужна Америка. Но, предоцна дознава дека му се придружил и осумгодишниот истражувач на дивините, Расел, кој е преголем оптимист...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ