Жанр: Анимирани

Година: 2010

Актери: Garrett Hedlund, Jeff Bridges, Olivia Wilde

Продуцент: Joseph Kosinski

Disney

Синот на софтверскиот инженер Кевин Флин кој исчезнал пред 20 години е главен акционер на компанијата "Енком интернешнл“, чиј директор бил татко му. Самата компанија воопшто не го интересира, но одлучува да го послуша пријателот и поранешен колега на татко му, кога тој го замолува да ја истражи чудната порака од видеоиграчницата на татко му, пред да се затвори. Сем во визбата пронаоѓа еден скриен голем компјутер, кој го телепортира во виртуелната реалност што ја создал татко му, а е наречена Мрежа. Набргу и самиот влегува во судир со опасни програми, а низ уште поопасни игри за малку загинува. За среќа, има помош и повторно се среќава со својот татко, кого во виртуелниот свет го затворила предавничка програма...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ