ДОБРАТА СОПРУГА

The Good Wife

ДОБРАТА СОПРУГА

The Good Wife

Достапни сезони: 1 | 2 | 3

Жанр: Драма

Година: 2009. - 2016.

Актери: Julianna Margulies, Chris Noth, Josh Charles

Продуцент: Michelle King, Robert King

CBS

Алиша Флорик е посрамотена жена која се враќа на работа откако нејзиниот сопруг Питер, кој е поранешен државен секретар, завршува зад решетки по еден скандал со секс и корупција. Откако со години била домаќинка, мајка и сопруга, Алиша сега мора да почне од почеток. Се вработува во адвокатска фирма во која партнер е нејзиниот стар пријател и колега од факултет Вил Гарднер, а тука се и искусната адвокатка Дијана Локхарт, како и младиот Кери Агос и истражителката Каинда. Сите тие ќе го одбележат животот на Алиша кој тргнува во сосема нова насока...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ