ПРЕМИЕРА

ЕС-ЕС БРИТАНИЈА

SS GB

ПРЕМИЕРА

ЕС-ЕС БРИТАНИЈА

SS GB

Достапни сезони: 1 |

Жанр: Криминалистички

Година: 2017.

Актери: Aneurin Barnard, Rainer Bock, Kate Bosworth 

Продуцент: Patrick Schweitzer

BBC

Историјата сосема се превртела во оваа одлична екранизација на бестселерот на Лин Дејтон. Битката за Британија во Втората светска војна завршила во полза на Хитлерова Германија, па британското население од четириесеттите се обидува да се привикне на животот под нацистичка окупација. На познатиот лондонски детектив Даглас Арчер воопшто не му е лесно да го истражува убиството поврзано со црниот пазар, постојано наоѓајќи се на отстрел кај своите брутални надредени СС-овци и кај немилосрдното британско движење на отпорот...

ЗАНИМЛИВОСТИ

Ес-ес Британија е снимена по истоимениот роман на писателот Лин Дејтон кој е познат како еден од најдобрите британски писатели на шпионски романи

1978 година е планирана филмска екранизација на романот Ес-ес Британија, но проектот пропаднал од финансиски причини

Главниот глумец Sam Riley познат е и по портретирањето на Иан Куртис од Joy Division во филмот "Control"

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ