СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

Snow White and the Seven Dwarfs

СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

Snow White and the Seven Dwarfs

Жанр: Aнимирани

Година: 1937.

Актери: Adriana Caselotti, Harry Stockwell, Lucille La Verne

Продуцент: William Cottrell, David Hand

Disney

„Еднаш порано...“ Така започнува бајката за Снежана, убавата принцеза која љубоморната кралица посакала да ја убие. Снежана бега и наоѓа прибежиште кај седумте најсимпатични ликови во историјата: Учко, Лутко, Тапчо, Срамежливко, Среќко, Кивко и Спанко... Додека еден ден на нивната врата не се појавува таинствена жена со отровно јаболко, што на крајот доведува до најпознатиот крај во бајките. Класика на „Дизни“ што сите ја обожаваат!

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ