КАКО Е СПАСЕН ГОСПОДИНОТ БЕНКС

Saving Mr. Banks

КАКО Е СПАСЕН ГОСПОДИНОТ БЕНКС

Saving Mr. Banks

Жанр: Комедија

Година: 2013

Актери: Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell

Продуцент: John Lee Hancock

Disney

Кога ќерките на Волт Дизни го молеле татко им да сними филм за нивната омилена книга „Мери Попинс“, тој им ветил дека ќе го стори тоа, но не знаел дека ќе му требаат дури 20 години. Бескомпромисната писателка на книгата не сакала да дозволи холивудската машинерија да ја масакрира нејзината дадијарка. Но, кога ѝ снемуваат пари...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ