ПРЕМИЕРА

ПОЛДАРК

Poldark

ПРЕМИЕРА

ПОЛДАРК

Poldark

Достапни сезони: 1 | 2 | 3

Жанр: драма

Година: 2015. -

Актери: Aidan Turner, Heida Reed, Eleanor Tomlinson

Продуцент: Edward Bazalgette,William McGregor

ITV

Годината е 1783. Рос Полдарк по војната се враќа дома во Корнвол каде што ја дознава веста за смртта на татко му. Имотот пропаѓа, а љубовта на неговиот живот, Елизабет, се свршила за неговиот роднина Френсис. Кога сѐ изгледа изгубено, случајната средба со навидум неугледната Демелза, ќе го промени текот на судбината на главниот јунак на романот на Винстон Греам...

ЗАНИМЛИВОСТИ

Серијата „Полдарк“ е создадена според романите на британскиот писател Винстон Греам

Актерката Хајда Рид, која ја игра непрежалената љубов на Полдарк, Елизабет, е родена Исланѓанка

Ајден Тарнер е најпознат по улогата на Кили во триделниот филм „Хобит“

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ