Жанр: детски, анимирани

Година: 1998.

Актери: Irene Bedard, Donal Gibson, Jim Cummings 

Продуцент: Tom Ellery, Bradley Raymond

Disney

Величествена и забавна авантура која ги прикажува Покахонтас и нејзините верни пријатели Флит, Мико и Перси на патувањето кон возбудливото ново место, Англија. Овој спектакуларен анимиран мјузикл ветува многу забава, возбуда и смеа додека приказната за убавата Индијанка продолжува...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ