ЦАРСТВОТО НА ВОЛШЕБНИКОТ ОД ОЗ

Oz The Great And Powerful

ЦАРСТВОТО НА ВОЛШЕБНИКОТ ОД ОЗ

Oz The Great And Powerful

Жанр: фантазија

Година: 2013

Актери: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz

Продуцент: Sam Raimi

Disney

Фантастична драма на „Дизни“ од режисерот Сем Рејми, за легендарниот лик Л. Френк Баум. Кога циркускиот магионичар со сомнителен морал, Оскар Дигс, завршува од правливиот Канзас во Оз, тој мисли дека добил на лотарија. Тоа е така додека не запознава три вештерки, кои не се убедени дека тој е големиот волшебник што сите го очекуваат. Оскар ќе мора да ги употреби своите вештини за да стане големиот Оз, но исто така да стане и подобар човек...

ГЛЕДАЈ ВЕДНАШ